Dagbesteding

Kringloopwinkel “De Groene Flamingo” werkt samen met Teamwerk Zorg. Teamwerk Zorg is een organisatie die onder andere dagbesteding biedt aan mensen met een (meervoudige) beperking. Onze mensen zijn de drijvende krachten achter De Groene Flamingo. Onder begeleiding van professionele zorgbegeleiders runnen zij de winkel. Zij leren zelfstandig te functioneren binnen onze winkel. Teamwerk Zorg zet deze mensen in hun kracht.

Missie en visie
Teamwerk Zorg is ontstaan vanuit het idee dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij. Optimale participatie staat centraal. Wij werken voornamelijk in de provincie Zuid-Holland.

Missie
Teamwerk Zorg realiseert voor haar kandidaten (behorend tot de doelgroep) een op maat gesneden zinvolle en plezierige daginvulling. Teamwerk Zorg houdt daarbij optimaal rekening met de mogelijkheden van het individu en de maatschappij. Iedere kandidaat is daarbij uniek en mag zijn wie hij of zij is.

Visie
Teamwerk Zorg is een kleinschalige zorgorganisatie die zinvolle, passende en plezierige dagbesteding biedt aan volwassenen binnen de doelgroep Gehandicapten Zorg. Door de korte lijnen is er veel oog voor elke cliënt, waarbij de wensen en mogelijkheden centraal staan. Plezier hebben in wat je doet is een speerpunt in ons denken en doen. Dagelijks werkt er een enthousiast, deskundig en zorgzaam team dat zich volledig inzet om de kandidaten een grote glimlach te bezorgen. Teamwerk Zorg gaat elke uitdaging aan om dromen van kandidaten waar te maken. Dit doen wij op basis van een serieuze benadering en gelijkwaardigheid. Wij doen wat we zeggen en zeggen wat we doen waardoor we voorspelbaar en betrouwbaar zijn. Wij werken met een hart voor kandidaten hard voor kandidaten.

Indicatie dagbesteding
Teamwerk Zorg biedt zinvolle dagbesteding op maat aan in Zoetermeer, Pijnacker, Delft, Den Haag, Leiden, Lansingerland en omstreken.

Dagbesteding is bedoeld voor mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt kunnen werken maar toch zinvol bezig willen zijn. Hiervoor heb je een indicatie voor dagbesteding nodig. De meeste mensen die in aanmerking komen voor dagbesteding ontvangen een Wajong-uitkering. Je kan op drie manieren in aanmerking komen voor dagbesteding bij Teamwerk Zorg:

Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
Alle mensen die ouder zijn dan 18 jaar en een indicatie hebben voor begeleiding individueel en/of begeleiding in een groep.

Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)
Dit zijn mensen die een indicatie hebben die valt onder de Wet langdurige zorg, of die een indicatie hebben met Zorgzwaartepakket 4 of hoger (ZZP). Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of je hiervoor in aanmerking komt.

Via het Persoons Gebonden Budget (PGB)
Mensen met een indicatie die wordt uitgekeerd in een Persoons Gebonden Budget. Zij mogen zelf bepalen waar zij welke zorg inkopen.

Onze mensen helpen je graag!
Lijkt het je ook leuk om te werken binnen ons team? Laat het ons gerust weten. We kunnen samen naar de mogelijkheden kijken.

Op www.teamwerkzorg.nl vind je alle informatie.

 

Heb je een vraag of wil je iets laten ophalen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur jouw vraag naar info@kringloopdenhaag.nl.
Voor het maken van een ophaalafspraak kun je ons ook telefonisch bereiken op 070 335 11 55.
Afspraak maken